Οικονόμου Γεώργιος

Image type for file: 92 is not supported for resizing

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

Ο Γεώργιος Οικονόμου ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου πέραν των 45 ετών.

Είναι Barrister Αγγλίας και διατηρεί την ιδιότητά του αυτή, είναι «ένοικος» (tenant) στο Quadrant Chambers στο Fleet Street, Λονδίνου. Είναι επίσης Δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω και μέχρι το 2005 δικηγόρος παρά τω Ανωτάτω Δικαστηρίω Κύπρου.

Έχει εκτενή εμπειρία σε όλα τα είδη ναυτικών διαφορών και χρηματοδοτήσεων τόσο ως Δικηγόρος όσο και ως εμπειρογνώμων, στην Αγγλία επί Ελληνικού και Κυπριακού δικαίου και στην Ελλάδα επί Αγγλικού και Κυπριακού Δικαίου.

Έχει, επίσης, εκτενή πείρα σε διαιτησίες σε διάφορα μέρη, κυρίως στην Αγγλία και στην Ελλάδα όπου ενήργησε κατά τα τελευταία χρόνια ως προεδρεύον διαιτητής σε μεγάλο αριθμό δημοσίων έργων μεταξύ παραχωρησιούχων και του Ελληνικού Δημοσίου.

Είναι Fellow του Chartered Institute of Arbitrators, Chartered Arbitrator, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής στην Αγγλία, μέλος της Ακαδημίας Εμπειρογνωμόνων (Academy of Experts), Fellow του Κέντρου Διεθνών Νομικών Σπουδών (Center for International Legal Studies) και εγγεγραμμένος στους καταλόγους διαιτησίας και εμπειρογνωμόνων σοβαρών διαιτητικών οργανισμών.

Είναι συνεργάτης διεθνών δημοσιεύσεων επί θεμάτων ναυτιλίας, φορολογικού προγραμματισμού, διαμεσολαβήσεως και διαιτησίας, διεθνών επενδύσεων και χρηματοδοτήσεων και τακτικός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια διαιτησίας.

Νοταρά 131,
18536 Πειραιάς

τηλ. 210-4292942

fax. 210-4292948

Αποστολή e-mail
 

[ TOP ]

© Copyright 2006 Piraeus Association for Maritime Arbitration
Login