Ρόκας Ιωάννης

IMG
Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της δικηγορικής εταιρίας I.K. Ρόκας & Συνεργάτες, και συντονιστής των δικηγορικών και συμβουλευτικών εταιριών του δικτύου IKRP Rokas & Partners, με δραστηριοποίηση στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη (Βαρσοβία, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Πράγα, Σεράγεβο, Σκόπια, Σόφια, Τίρανα), καθώς και συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία με μορφή «joint venture» στο Ζάγκρεμπ, στη Μελβούρνη και στην Ποντγκόριτσα.

Κάτοχος Πτυχίου Νομικής (1968) Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικού (Dr. Jur., 1975) του Freie Universität Berlin.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (1971-), δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ένωσης Ασφαλιστικού Δικαίου (AIDA), Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ασφαλιστικού Δικαίου, μέλος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου (τ. Γενικός Γραμματέας), μέλος της Μεσογειακής Ένωσης Ναυτικής Διαιτησίας (Πρόεδρος μέχρι το 1996), τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το Νέο Εμπορικό Κώδικα, Πρόεδρος ή μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών επί θεμάτων Εμπορικού Δικαίου ιδιαίτερα ασφαλιστικού, τ.μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ηλεκτρονικού Εμπορίου, μέλος της Μικτής Επιτροπής για τα ταχυδρομεία (τ. Αντιπρόεδρος), Διευθυντής ή μελος ομάδων εργασίας προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή ένωση που ανατέθηκαν στη νομική εταιρία IKRP και αφορούσαν την Ρωσία, Ρουμανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ και Σερβία.

Κύριοι τομείς της επαγγελματικής εξειδίκευσής του είναι το Ασφαλιστικό Δίκαιο με έμφαση στην Ιδιωτική Ασφάλιση, οι τηλεπικοινωνίες, το Project Finance και λοιποί κλάδοι του Εμπορικού Δικαίου, το Τραπεζικό και Χρηματιστηριακό Δίκαιο, Ναυτικό Δίκαιο, Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Νομικοί Έλεγχοι, κ.α.

Το δημοσιευμένο επιστημονικό έργο του περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό άρθρων σε αλλοδαπά και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά κυρίως και σε συλλογικούς τόμους, σχόλια σε δικαστικές αποφάσεις, μονογραφίες και διδακτικά συγγράμματα.

Website: www.rokas.com

Νοταρά 131,
18536 Πειραιάς

τηλ. 210-4292942

fax. 210-4292948

Αποστολή e-mail
 

[ TOP ]

© Copyright 2006 Piraeus Association for Maritime Arbitration
Login